Design av festivalarmband

Event- eller festivalarmband kan vara snygga att bära och du har möjligheten att designa ditt eget med tryck, färg och material. Materialen kan vara exempelvis papper, tyg eller det någon dyrare gummi. De fungerar dessutom som en reklampelare för ditt företag om exempelvis din logotyp syns på bandet. För det är viktigt att komma ihåg att de flesta som går på en festival låter armbandet sitta kvar även efteråt och många som är frekventa besökare på festivaler lägger bara till årets armband till föregående års som sitter på armen.

Idag finns det även möjlighet att kunna beställa 3D-band, band med streckkoder och mycket säkra låsanordningar. Vill du dessutom ha något avancerat tryck brukar det inte vara något problem. Om du ändå ska satsa på festivalband eller eventband så se till att det är något för besökaren att komma ihåg och gärna spara som minne.

Fördelar med plastarmband

Plastband är tunna och lätta band som också är slitstarka och därför lämpar sig väl på festivaler som varar i flera dagar. De kan antingen dras åt eller förslutas med tryckknapp. Här handlar ditt val givetvis om säkerheten och hur stor risken är att de kan kopieras. Något som du självklart vill undvika.

Band i 3D för en säkrare kontroll

En underkategori till plastbanden är 3D-banden som förenar hög säkerhet med hög tryckkvalitet. Banden kan innehålla korta videofrekvenser, speciella data och vara väldigt uppseendeväckande. Vet du med dig att det kommer krävas mycket hög säkerhetskontroll är detta ett bra val.

Fotoband och dess fördelar

Med ett fotoband kan du förena personlighet med viktigt innehåll. Tryck exempelvis ditt företags logotyp tillsammans med en streckkod. Det ger ett smidigt band som inte bara gör alla inträden smidigare utan du får även göra reklam på ett snyggt sätt.

Entréband i tyg

Band i tyg är nog det som är allra populärast när det gäller festivaler, arrangörerna vet att besökarna gärna behåller dem på även efter att festivalen är slut. Det är ett minne och många samla dem år från år och från olika festivaler. Tyg är ett slitstarkt material och passar både som band runt handleden och i varianter där banden hängs runt halsen. Det kan ibland behövas backstage pass eller liknande och då är modeller som du hänger runt halsen ett smidigt val.

Olika låsanordningar

Tygbanden kan ha olika typer av lås eller förslutning. En metallplomb är ett elegant sätt att dra åt bandet medan ett plastknäppe liknar ett skärp i designen med färdigutstansade hål. Du kan även plombera banden vilket ger än säkrare låsanordning.

Vilken av de många olika varianterna du bör välja beror på vilken typ av festival eller event som du anordnar, om de ska användas under flera dagar, vilken information som banden ska innefatta samt hur stor din budget är. Du bör även tänka till om det är alkoholservering vilket kräver en större säkerhet på banden eftersom besökaren måste vara över 18 år och du vill kunna garantera att banden inte kan bytas ut eller ges till någon annan.