Festivalarmband

Det finns många olika typer av festivalarmband. De vanligaste typerna är vävda festivalarmband i tyg, tryckta armband i textil, tyvekarmband och plastarmband.  De olika materialen gör att de passar till olika typer av event och under olika lång tid. En annan sak att ta hänsyn till är om du vill att besökaren ska ha eventbandet kvar på armen och ge reklam lång efter festivalen eller eventet. Är tanken att festivalarmbandet ska vara så ekonomiskt som möjligt så finns bra alternativ till det.

Det går att göra mycket olika effekter som motiv i UV, glitter eller neonfärg. Det finns många olika möjligheter för att få fram det utseendet som du vill.

När det gäller tygarmband är det viktiga att de går att försluta med en plomb på ett säkert sätt. Det är viktigt att förslutningen inte går att öppna igen efter den väl satts på handleden. Det kan vara viktigt av många olika anledningar. Det kan vara för att se att besökaren betalt inträde, att personen innehar rätt ålder eller att personen helt enkelt ska vara på området.

Tyvekarmband kan vara i mycket olika kvalité. Se till att det inte är allt för tunt material, som lätt går sönder. En annan viktig detalj är att klistret är av rätt kvalité. Det ska vara ett starkt klister som håller ihop den paginerade ytan. Klistret ska heller inte ligga utanför så det fastnar i kläder eller ev hår på armarna.

Det är viktigt att du får det du tänkt dig när du beställer. Var ute i god tid så din beställning inte blir sen. På så sätt kan du ta god tid på dig att kontrollera korrektur och detaljer innan det går i tryck. Det är alltid skönt att ha festivalarmbanden några veckor innan de ska användas. Se till att använda en svensk, seriös leverantör som kan just eventarmband och har gjort det under lång tid. Använd inte lycksökande företag även om det ibland kan vara lockande. Det viktiga är ju att de kommer i tid och att eventbanden blir som du tänkt.

När det gäller det mest klassiska entréarmbandet så är det helt klart vävt festivalarmband. För 10 år sedan fanns inte plastplomber utan detta band förslöts med aluminiumplomb. Idag är kanske denna variant minst vanlig bland de textila armbanden, som tagit över av digitaltryckta varianter med vanligtvis plastplomb slide light.