Tyvekarmband – Festivalarmband i papper

Festivalarmband kan användas för festivaler, event och fester. Det kan även användas för badhus eller nöjesparker. Gemensamt för de olika varianter av festivalband som finns på marknaden är att de har en inbyggd säkerhet. Det är viktigt att bandet går att låsa för att undvika fusk. På ett event med en sluten krets av vänner är kanske trycket på armbandet viktigare än att bandet går att låsa.

Vad är Tyvekarmband?

Tyvekarmband, även kallat pappersarmband, är ett av det mest använda festival- och eventarmbanden. Namnet pappersarmband är missvisande eftersom banden är gjorda av plastfiber. Det är ett skönt armband att bära. Festivalarmband används för att identifiera och förhindra obehörigt tillträde. Det är också ett smidigt sätt att se till att gästerna får tillträde till området eller de områden som de ska ha åtkomst till.

Tyvekarmband

Olika sätt att montera armband

Beroende på var bandet ska användas så passar olika sätt att montera bandet. Tyvekarmband försluts med klister och har en paginerad yta vid klisterdelen för ökad säkerhet. Detta gör att bandet inte kan tas av utan att det förstörs. Du kan dock duscha med armbandet utan att förstöra det eller att klistret löses upp. Det kan bli skrynkligt om du sover med bandet, men det håller sig fräscht i cirka tre dagar.

Festivalarmband med lås

Plastarmband håller längre än ett Tyvekarmband och här används ett lås. Armbandet knäpps fast runt handleden. Denna typ av armband används ofta som AAA-pass på festivaler. Plastarmband kan också användas som fotopass. Det klassiska festivalarmbandet är ett vävt tygarmband med metallplomb. Idag finns det plastplomber med slide-lås, vilket gör att de går snabbare att sätta fast vid entréer.

Prisvärda festivalarmband

Vinylarmband är ofta sköna att bära men det lite högre priset gör att många riktar in sig på Tyvekarmband. Tyvekarmband går snabbt att fästa, vilket gör att det behövs en lägre bemanning vid entréer. Eftersom Tyvekarmband är prisvärda är de lämpliga om det är ett stort antal besökare. Vid större event kan festivalarmbanden bli en ganska stor kostnad så det är viktigt att fundera över hur mycket festivalarmbanden kommer att kosta att trycka upp.

Tryck på festivalarmband

Det finns neutrala armband som är billiga att köpa in, men ett tryckt Tyvekarmband är dock ett säkrare sätt att kontrollera besökare. Det är svårare att kopiera ett armband med tryck och de går inte att ta av utan att förstöras. Kopior av armband har tyvärr ibland dykt upp på festivaler. Kopiorna har kunnat spåras till leverantörer så det är viktigt att välja en seriös leverantör.

Tyvekarmband i olika färger

Festivalarmband med tryck är också ett sätt att profilera sig. Det går att trycka sin logo på armbandet och även logotyper från eventuella sponsorer. Tyvekarmband kan tryckas både 1-färgstryck eller i digitaltryck med 4-färgstryck. Om festivalen är längre än tre dagar så rekommenderas ett plastarmband eller tygarmband som visserligen är dyrare men som håller längre.

Designa Tyvekarmband

Tyvekarmband kan numreras sekventiellt så att det är lätt att se hur många som har gått in på festivalen eller eventet. Även om banden är slittåliga och svåra att riva av så kan de kapas med en sax eller en kniv. Dessa band finns i ett brett urval med färger och mönster och du kan oftast få dem med en snabbleverans. Du brukar kunna designa ditt eget band, ibland även online med olika verktygsprogram som hjälper dig att själv designa festivalarmband enligt dina önskemål. Verktyget kan användas både för att designa pappersarmband och textilarmband. Om du redan har en design eller önskar en lite mer komplex design kanske det är bättre att överlämna det till experterna.

Skriv på Tyvekarmband

Att skriva på tyvekarmband går utmärkt! Det kan vara användbart för att märka upp någon eller några speciella personer i publiken eller för att markera att vissa i publiken har tillträde till restaurangen. Såklart är det vanligaste kanske att skriva mammas eller pappas telefonnummer på armbandet och montera det på ett barn.