Tryckta festivalarmband

Det blir allt vanligare att använda festivalband eller eventband istället för biljetter eller stämplar som är lätta att kopiera och förfalska. Arrangörer av event har insett fördelarna med dessa band, och då inte bara ur säkerhetssynpunkt, utan även att det går att få dem med tryck. Tygarmband är ett vanligt val när det gäller att trycka upp text, bilder eller logotyper från företaget eller eventet. Av erfarenhet vet arrangörerna att dessa armband dessutom fungerar som en souvenir och ett minne för besökaren. Många har kvar sina armband långt efter att festivalen eller eventet är över. Ofta används samma typ av band för ett event som är återkommande och arrangören ändrar färg år från år, vilket innebär att hängivna besökare direkt kan se vilket år och vilket event en person har varit på.

Stor variation

Till skillnad mot vävda band som är styrda av vad som är möjligt att väva in kan ett tryckt tygarmband varieras i all oändlighet. Eftersom det trycks på en redan befintlig yta är det lättare att ändra utseende och bild. Dock är tryckta inte lika detaljrika som ett vävt armband. Däremot går det att tona färgerna vilket även det ökar valmöjligheter och variation.

Begränsningar

Även om det går att variera utseendet på festivalarmbandet finns inte möjligheter att förse banden med UV, neon eller glitter då de trycks i en vanlig skrivare. Något som är möjligt med de vävda banden. Däremot kan vanliga CMYK-färger användas, vilket ökar möjligheten att designa banden utifrån företagets event eller företagets färger.

Hållbarhet

Tygarmbanden tillhör en av de modeller som har mycket lång hållbarhet, vilket är en av anledningarna att arrangörer föredrar dessa om deras event pågår under längre tid. De är därför en suverän produkt att använda för reklam för företag eller evenemang, inte bara under själva eventet. Eftersom, som vi nämnde ovan, många behåller bandet på armen sprids reklamen så länge besökaren har bandet kvar.

Stängningsanordningar

Som arrangör vill du givetvis att det ska vara säkert och att det inte ska gå att förfalska bandet. Inte heller ta av det för att ge till någon annan som vill planka in på eventet. Tygband plomberas med metallplomb samt med något som kallas slide light. Det är smidigare än vanlig plombering eftersom du med denna stängningsanordning slipper använda en tång vid montering. Det är dessutom ett snabbt och enkelt sätt att försluta banden, vilket är viktigt när det gäller inträde. Du vill ha ett snabbt flöde och med minsta möjliga personalstyrka.

En säker skön känsla

Tryckta ban är mjuka och följsamma. De känns sköna mot huden och det finns inga vassa kanter som kan skava mot handleden som med papper. Det blir inte heller svettigt under som det kan bli med plastband. Ett tygarmband väger i princip ingenting.

Dessa band har en högre säkerhet tack vare plomberingen och du kan dessutom beställa tryckta band med numrering för att öka säkerheten ytterligare. Om du använder numrering får du även koll på hur många besökare du har på ditt event eller din festival.

Ett elegant val med många fördelar

Om du vill att ditt event ska kommas ihåg är det detaljerna som är viktiga. Tryckta tygband är ett elegantare alternativ än exempelvis pappersband och de levereras med den plombering som du väljer själv. Du får inte bara ett säkrar band de kan dessutom sparas av besökaren och bäras under en längre tid. Du kan dessutom trycka personliga bilder, loggor och text för att göra reklam för eventet, ditt företag eller bara för att designa ett snyggt band.