Vävda festivalarmband

Det finns en rad olika festivalband och en typ som är populär är vävda modeller. Vävda festival- och eventarmband är lämpliga för festivaler, evenemang, konferenser och andra typer av fester som håller på i flera dagar. Det görs ofta med syftet att det ska vara ett minne, en slags souvenir från festivalen. De flesta som går på festivaler och rockarrangemang har oftast kvar bandet på armen år från år som en accessoar. Bättre reklam för ett företag eller arrangör är svår att få.

Utseende

Själva metoden är som att väva en duk. De vävda armbanden har täta sammanflätade trådar vilket gör det möjligt att väva in små detaljer. Det är en anledning till att de passar så bra för festivaler eftersom det inte är ett tryck som kan nötas bort utan namnet och årtalet finns kvar många år efteråt. Det gäller dock att tänka till för de färger du väljer är de som du får ha kvar. Det går inte att tona färgerna efteråt eftersom armbanden vävs från grunden.

Olika typer av garn

Fördelen med vävda armband är att du kan använda flera färger och de nöts inte bort. I ett och samma armband kan använda upp till sex olika färger. Det går även att blanda garner för att få ett läckert mönster eller namn som sticker ut. Det kan till exempel vara UV-garn, glittrigt garn och neongarner som vävs in som detaljer.

Stängningsanordningar

Ett vävt band kan ha olika typer av stängningsanordningar som till exempel en metallring vilket både är en stilren och enkel lösning. Det finns också liknande ringar i plast. För att bandet ska vara knäppbart kan du exempelvis välja snabbfäste i plast, då liknar stängningen ett skärp.

Så kallat snap finns också som alternativ och snärtas fast runt handleden. Du kan även välja att plombera bandet vilket kan vara ett annat alternativ om du vill vara säker på att det inte går att ge till någon annan.

Något som är speciellt för just vävda tygband är det ett så kallat smartlock. Det är ett justerbart snabblås som inte kan öppnas efter förslutning, vilket är ännu ett alternativ som garanterar att det inte går att ta av och ge till någon annan utan att det förstörs.

Hållbarhet

Om du är ute efter ett band som är hållbart, säkert och som kan sparas så är vävda band ett bra val. De håller länge och är tåliga, vilket gör dem lämpliga för festivaler eller evenemang som pågår flera dagar, en vecka eller längre. Som vi nämnde tidigare har också besökarna möjlighet att fortsätta bära banden efter hemkomst och de fungerar då bra som en reklampelare. Om du är i behov av ett längre band som till exempel kan användas för backstagepass eller liknande så kan dessa ban göras längre och bäras runt halsen.

Säkerhet

Dessa slitstarka band klarar även klorerat vatten utan att blekas eller förstöras. Du kan få riktigt hög säkerhetsnivån tack vare olika tillval. Om du är i behov av extra säkerhet kan banden förses med numrering, streckkod och hologram. Men för att kunna få dessa tillval krävs det att du väljer specifika stängningsanordningar annars går det inte att implementera dessa säkerhetsanordningar.

Egen logotyp

Vi har redan varit inne på att banden kan användas för reklam och det är en billig kampanj eftersom alla som bär armbandet visar din logga. Du kan enkelt få din logotyp invävt i bandet och eftersom du kan välja sex färger är det enkelt att följa dina färger på loggan.

Sammanfattningsvis är detta ett band du ska välja om du önskar ett slitstarkt material, lång hållbarhet och möjlighet att göra produkten riktigt säkert. Det är ett mycket lämpligt alternativ för festivaler eller events som håller på under en längre tid.