Festivalarmband i plast

Ett enklare och mycket vanligt val av armband för event är festivalarmband av plast. Här kan du hitta mängder med olika modeller både vad gäller utseende och säkerhetsnivåer. De är mångfacetterade och du kan beställa dem i ett stort antal färger. Det går även att få dessa band med tryck om du vill göra dem mer personliga. De är dessutom lätta och slitstarka, de tål vatten och har hög hållbarhet. Helt enkelt perfekta om du vill ha ett band som kan användas under en längre tid och som tål att användas.

Ett plastarmband är tåligare än det ofta använda Tyvekbandet och passar för en rad olika arrangemang. Det passar bland annat lika bra på festivaler och events som på nöjesparker, fester och sportevents tack vare sin tålighet. Tack vare att det är smidigt, slitstarkt och enkla att sätta på armen fungerar de lika bra som ett åkpass för en dag eller som ”biljett” under en rockfestival. Det sitter stadigt på armen och det finns ingen risk att det ska gå sönder som ett pappersband.

Olika säkerhetsnivåer

Plastarmband kommer med många olika tillval när det gäller säkerhet. Därför har du själv möjlighet att skräddarsy den säkerhetsnivå du vill ha på banden. Du kan till exempel till streckkod, numrering, hologram eller tryck. Den absolut högsta säkerhetsnivån du kan välja är plastbanden i 3 D, och trots tekniken är det mycket slitstarka och besökaren kan använda det i flera veckor. En fördel om du väljer ett band med numrering är att du även kan få en koll på hur många besökare som du har på ditt event. Förutom det den givna fördelen att det med numrering är svårt att kopiera banden.

Plastband med tryck och med foto

Om du vill göra banden mer personliga eller göra reklam med dem så kan du beställa band med din logotyp på, de kommer stå ut från mängden på en mässa eller ett festivalområde. Det ökar även säkerheten eftersom det blir svårare att kopiera banden. Väljer du dessutom till streckkod och hologram blir denna variant ännu säkrare.

Det finns även möjlighet att ha glittriga och holografiska plastarmband som inträdeskontroll. Det skapar också ett speciellt intryck och ökar säkerheten eftersom det är så pass speciellt material i festivalarmbanden.

Ett annat alternativ finns för dig som vill ha ett band med tryck. Risk finns alltid att trycket slits eftersom ett plastband kan bäras under en längre tid. Vill du vara säker på att ditt tryck stannar kvar och att det är en hög kvalitet på tycket, då ska du välja banden som heter fotoband och som har en glansig yta.

Festivalarmband
Festivalarmband med tryck

Utav alla olika modeller och material på festival band så är plastbanden den typ som erbjuder flest variationer. Här kan du få allt från enkla band till mer avancerade ur både design- och säkerhetssynpunkt.

Materialet plast

Idag är plast ett mycket omdebatterat ämne och allt från plastpåsar i affärerna till att få bort sugrör i snabbmatskedjorna är insatser som görs för att minska vår påverkan på miljön. Du tryggt välja ett plastarmband för ditt event, även om du är emot användning av plast vid andra tillfällen.

Vinylarmband

Vinylarmband är en typ av plastarmband som använts mycket förr i tiden. Idag är den i stort sett utkonkurrerad av plastarmbandet som är billigare. Men vinylarmbandet har sin fördelar. Det är ett segare material och är skönare att ha på sig än ett plastarmband. Ska du har armband i plast under flera dagar kan detta vara ett bra alternativ.