Vävda & tryckta festivalarmband

Festivalarmband av tyg finns i två varianter men vad är egentligen skillnaden och när passar vävda eventarmband och när är tryckta entréarmband bättre? Det ska vi reda ut här.

Tryck eller väva

Möjligheterna med flexibelt motiv är större med tryck på festivalarmbandet. Med tryck kan du tona färger vilket inte är möjligt med ett vävt armband. Vävda har ett visst antal trådar som går att använda, ofta 5-7 st. Så har du bara blåa trådar i olika nyanser gå det såklart att tona med de färger som du valt i trådarna. Men ofta vill du ha andra färger än bara en färg i olika nyanser.

Små detaljer gör sig bättre i tryck än vävda eventband. Det beror helt enkelt på att vid vävningen som görs i ”stygn” så går det inte att få hur hög upplösning som helst. Du kan jämföra en pixlar i en bild när du ska väva ett festivalarmband.

Festivalarmband
Vävda festivalarmband

Färger

När det gäller effekter så är faktiskt den vävda entrébandet klart överlägsen den tryckta varianten. När det gäller att väva in trådar så kan de vara i neon, Lysa i mörker (glow in the dark), och synas under UV samt vara glittriga. Inget av detta gå att göra när det gäller tryckta festivalarmband utan du får klara dig med vanliga tryckfärger, CMYK.

Produktion

Produktionen är ganska olik när det gäller vävda och tryckta festivalarmband. Ett vävt eventarmband gör på ett vitt, redan vävt band. Då slipper du alla nackdelar som följer med att väva med olikfärgade trådar och de begränsningar som det ger. Vävda festivalband tillverkas av färgade trådar som vävs samman till ett mönster.

Plomber och förslutningar

När det gäller plomber så kan samtliga plomber användas på båda typerna av festivalarmband. Eventuellt kan vissa typer tryckta armband ibland inte fungerar med slide, men oftast fungerar det bra.

Metallplombering – En aluminumplomb trycks åt runt festivalbandet med hjälp av en tång.

Slide – En plastplomb med metallinnehåll. Mycket säker och snabb förslutning.

Slide Light – En kopia på Slide. Inte lika säker men billigare. Snabb att använda vid entrén.

Snap – En plastplomb med låg säkerhet. Används främst vid event utan betalning.

Slutsats

Många tycker att vävda fetsivalarmband är originalet och det armbandet som gäller vid festivaler. Men med tanke på hur flexibelt och enkelt ett tryckt armband är så finns det många fördelar att göra den tryckta varianten.

Lämna ett svar